Segons, ens han informat alguns líders estudiantils; aquest curs, per rebre una beca d’estudi (per renda, per habitatge i/o per mobilitat) caldrà fer una preinscripció al web del Ministeri. Des del sindicat d’estudiants nacional AEP (Associació d’Estudiants Progressistes), s’ha creat un grup al Facebook per informar-ne: el Fem córrer la veu! La preinscripció per les beques del Ministeri és al juny. A més, l’AEP n’informa al seu web.

Per tal de que, a l’octubre -quan habitualment  demanàvem la beca sense aquest tràmit addicional actual-, puguem tenir accés en el seu web per reclamar una beca d’estudis de Grau (per habitatge , matrícula, transport, etc.).

Des d’Estudiants per a una Política Activa (EPA), intentarem informar a tots els estudiants de la Facultat, a través d’aquest web, del Mur del Facebook de l’associació, d’un correu electrònic a tots els membres simpatitzants, del boca orella amb els nostres companys de classe, enviant una notícia al Butlletí de la Facultat, etc.

A continuació, t’expliquem els tràmits per pre-inscriure’t aquest juny per tal d’estar registrat per poder reclamar una beca aquest mes d’octubre:

1) Ves a la pàgina web del Ministeri d’Educació: https://sede.educacion.gob.es/portada.html. Si no t’hi deixa entrar, potser que no t’hagis baixat el certificat, clica “entenc els riscos”, i podràs fer els tràmits.

2) Clica a “Trámites y Servicios”. Entra.

3) A la dreta posa “Educación y yo” i a baix “registrar-se”. Entra i fes tot el procés.

Si vols més informació entra a aquest enllaç. Suposem a més, que el fet de no estar pre-inscrit us impedirà demanar-la.

A més, volem expressar, com a EPA, el nostre rebuig a la falta d’informació i a introduir aquest tràmit (i al juny) per despistar els estudiants i dificultar la demanda justa de beques. Creiem doncs, que és una estratagema per repartir-ne menys, tot i que el sistema de beques (estatal), està actualment a la cua d’Europa -com en una entrevista el portaveu d’EPA sortint, en Joan Gil, va exposar-.

Voldríem a més, recordar el nostre posicionament sobre el sistema de beques

De moment, ja hem informat a alguns estudiants de la Facultat.

[Informació actualitzada] Com a associació hem demanat informació a l’AEP sobre aquest fet ja que ens semblava que tenia poc sentit. Sabíem del cert, que alguns becats els havien enviat una carta exposant-los que havien de fer aquest tràmit, però tot així no disposàvem de tota la seguretat que fos així per a tots. Ens semblava massa descarat per part del Govern central, per estalviar-se el fet de donar milers de beques, establir aquest pas, exclusivament fins al juny per a tots els possibles becats. Per tant, informant-vos que ens hem adonat, per part d’un alumne que ens n’ha informat, que aquest pas també es podrà fer a l’octubre. Aquí teniu l’enllaç.

Tot i això, ja hem informat de fer aquest pas -“feina feta val per dos”- a molts estudiants. I per tant, rectifiquem la nostra postura sobre el tema (exposada anteriorment a dalt). Era la nostra obligació informar-ne. Com més aviat possible, per si un cas. Ens sap greu si ha sonat alarmista. I us convidem a que el pròxim curs us apunteu a EPA, perquè com més serem, més esforços podrem dedicar a informar-nos i contrastar en pro dels nostres drets com a estudiants.